Deze rubriek geeft een kort overzicht van het educatief materiaal rond WOI dat Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei gratis aanbiedt aan scholen uit de regio Pajottenland & Zennevallei.

De boekentrolley, een themakoffer op wieltjes boordevol boeken rond WOI, is bestemd voor kinderen tussen acht en twaalf.  Je kan dit boekenpakket gratis ontlenen bij je lokale bibliotheek.

Er zijn twee expo's die je kan ontlenen: de interactieve mobiele expo 'Pajottenland Zennevallei 14-18' die je meeneemt naar de Groote Oorlog in onze gemeenten of de basistentoonstelling WOI, bestaande uit enkele banners, die het algemene verhaal van de oorlog vertelt.

De inspiratiegids Vlaams-Brabant is een gids voor lessen over WO I voor leerlingen van het 4e tot het 6e leerjaar. 

Erfgoedcel PZ ontleent ook volgend materiaal gratis aan leerkrachten uit de regio Pajottenland & Zennevallei: 

  • Affichereeks Tumult "Toen het nog geen oorlog was"

Kinderen in oorlog krijgen het woord op kleurenaffiches. Mama bakte lekkere taarten, oma woonde in een mooi huis,...Dat alles veranderde in één klap met het uitbreken van de oorlog. Leeftijdsgroep 10-14 jaar.

  • Affichereeks Tumult "Ik droomde ervan soldaat te worden."

Fictieve dagboek- en brieffragmenten rond de Eerste Wereldoorlog op basis van getuigenissen om even stil te staan bij de oorlogsgruwel. Leeftijdsgroep 10-14 jaar.

  • Fotoreeks Tumult "De Groote Oorlog her-denken".

Tien fotoverhalen brengen samen het grote verhaal over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Met catalogus en didactische handleiding. Leeftijdsgroep 14-18 jaar.

  • De inhoud van de boekentrolley Eerste Wereldoorlog is ook beschikbaar in onze erfgoedbibliotheek.